Minä

Olen Nina Nummela, olen Liike Nytin kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu ja varakansanedustaja, yrittäjä ja sijoitusalan asiantuntija. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla, Kuortaneella, josta olen saanut hyvät eväät elämälle ja roppakaupalla maalaisjärkeä. Pääkaupunkiseudulle muutin vuonna -91.

Perhe

Vartuin maanviljelijäperheessä Kuortaneella vanhempieni ja, jo edesmenneen, isoäitini kanssa. Kolme sukupolvea asui saman katon alla, muutaman vuoden jopa neljä, ja oli itsestään selvää, että isovanhemmista pidetään hyvää huolta. Pikkuveljeni syntyi kun olin jo muuttanut pois kotoa. Isoäitini tuli evakkona Karjalasta, ensin talvisodan aikana ja lopullisesti Impilahden koti jätettiin jatkosodassa. Arvostan erittäin paljon veteraaneja, jotka taistelivat meille itsenäisen Suomen. Suomen hyvinvointi on minulle hyvin tärkeä asia! Maanviljelijän tyttärenä olen huolestunut Suomen elintarviketuotannosta, sen tulevaisuudesta ja kannattavuudesta. Suomen huoltovarmuudesta on pidettävä huolta!

Asuin 20 vuotta Helsingin Ullanlinnassa, josta muutin Vantaalle vuonna 2015. Halusin lisää tilaa, saunan ja pihan, jota en Ullanlinnasta voinut saada. 

Työura ja koulutus

Työurani on monipuolinen. Olen välillä hypännyt tuntemattomaan ja tehnyt suuria muutoksia: työskentelin 5 vuotta markkinointiassistenttina kansainvälisessä luottotietofirmassa, 10 vuotta lentoemäntänä ja nyt olen työskennellyt yli 14 vuotta sijoitusalalla yksityispankkiirina. 6 vuotta sitten ryhdyin yrittäjäksi ja perustin ravintola-alan yrityksen. Töitä olen tehnyt 16-vuotiaasta lähtien: mm. kesätöissä kunnalla puutarhatöissä, Kuortaneen Urheiluopistolla kioskimyyjänä ja McDonaldsin kassalla.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta. Ennen maisteritutkintoa opiskelin tradenomiksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Arvot

Oikeudenmukaisuus, koulutus ja sivistys, rehellisyys, välittäminen, perinteet ja perhe ovat keskeisimpiä arvojani. Myös suku ja ystävät ovat minulle erityisen tärkeitä.

Harrastukset

Harrastuksiini kuuluu juoksu, viinit ja matkustelu. Toisinaan myös näiden yhdistely (ei tosin viiniä ja juoksua yhtä aikaa :) ) Kaikki ovat suuria intohimojani. Olen juossut kolme maratonia ja lukuisia puolimaratoneja ympäri maailmaa. Juoksun lisäksi vapaa-aikaani kuuluu valkoinen länsiylämaanterrieri, Leevi. 


Minusta sanottua sosiaalisessa mediassa:

"Päämäärätietoinen, paineensietokykyinen, moderni & monipuolinen, idearikas & inspiroiva, kuin syntynyt yrittäjäksi ym. uusiin haasteisiin"

"Luotettava monitaitoinen ehdokas, joka tekee kaiken ja enemmän, kuin puhuu, aivan uskomattoman aikaansaava ja upea nainen"

"Reipas ja erittäin aikaansaava ystäväni Nina. Tämä nainen on tahtonainen ja ei hevillä luovuta asettamista tavoitteista. Jalat maassa ja tavoitteet on tehty toteutettaviksi."

"Rohkea pohojalainen nainen"

"Nina tekee, eikä vain puhu!"

"Nina on helposti lähestyttävä ja luottamusta herättävä. Hän on myös aivan uskomaton verkostoituja."

"Nina on todella hyvä kuuntelija ja hänellä on paljon elämänkokemusta."

"Ninalla on positiivinen elämänasenne, hän on luotettava ja rohkea sekä valmis heittäytymään uusiin tilanteisiin."

Menneet vaalit

2023 EDUSKUNTAVAALIT
Lämmin kiitos jokaisesta äänestä jonka sain. Äänimäärä riitti täälläkin kertaa varakansanedustajan paikkaan. 

2022 ALUEVAALIT
Aluevaaleissa sain 963 ääntä ja tulin valituksi Vantaa-Kerava -alueen aluevaltuutetuksi. 

2021 KUNTAVAALIT
Sain viime kuntavaaleissa 976 ääntä, joka oli 9. eniten koko Vantaalla ja eniten uusista ehdokkaista. Iso kiitos kaikille äänestäjille ja kampanjatiimilleni.

2019 EDUSKUNTAVAALIT
Sain viime eduskuntavaaleissa ensikertalaisena ja täysin politiikan ulkopuolelta tulleena ehdokkaana huikean äänimäärän, 2665 ääntä, joka riitti varakansanedustajan paikkaan.

Paikka jäi harmittavan lähelle! Pienemmälläkin äänimäärällä mentiin läpi... Olen äärimmäisen kiitollinen jokaisesta äänestä, jonka sain. Tämän luottamuksen pohjalta tavoittelen paikkaa uudelleen vuoden 2023 vaaleissa.