Annetaan nuorille mahdollisuus menestyä

17.03.2023

Koulutus ja opiskelijoiden työnteko

Pääkaupunkiseudulla asuu huomattavasti keskimääräistä enemmän nuoria, mutta koulutuspaikkoja on alle Suomen keskiarvon. Tämä ei ole oikein.

Ei ole reilua, että vaikka olisi pysynyt täysin opiskeluaikataulussa, ei silti saa tehdä töitä yli asetetun tulorajan ilman, että joutuu maksamaan opintotukia takaisin. Tämä ei kannusta yritteliäisyyteen.

Suomen talous vaikuttaa nuorten tulevaisuuteen

Valtion talous on saatava tasapainoon. Ei ole reilua, että ahne sukupolvi jättää nuorille perinnöksi velkataakan.

Ansiotuloverotuksen tulee olla kannustava, jotta kouluttautuminen on motivoivaa ja työnteko palkitsevaa. Nuorilla on tänä päivänä koko maailma kilpailukenttänä. Meidän täytyy ehkäistä aivovuotoa Suomesta ulkomaille. Tarvitsemme kipeästi työntekijöitä ja asiantuntijoita eri aloille.

Turvallisuustilannetta voidaan kehittää

Mitä on turvallisuus? Se on sitä, että koko asiaa ei tarvitse ajatella. Se on yksilötasolla sitä, että voi kävellä kadulla ilman, että tarvitsee pelätä. Annetut tuomiot ovat tänä päivänä kansalaisten oikeustajun vastaisia.

Minun Suomeni on maailman vakain valtio. Minun Suomeni on maailman turvallisin maa. Minun Suomessani on maailman paras hallinto. Minun Suomessa on maailman vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta. Haluan tehdä töitä sen eteen.

Tutustu vastauksiini Nuorten vaalikoneessa

Nuorten hyvinvointiin tulee panostaa. Se on sijoitus tulevaisuuteen.

Tuen Suomen lukiolaisten liiton eduskuntavaalitavoitteita, joista mielestäni tärkein alla olevassa kuvassa.
Terveisin,
Nina

(Kuvassa myös Leevi)